Vår grupp - Detta är nice shops


Vilka vi är

Denna webbutik är en del av Niceshops gruppen. Vi, Niceshops, ett österrikiskt företag som specialiserat sig på utvecklingen av online-butiker i olika produktsegment. Vi finns numera redan i ett flertal olika europeiska marknader.

Varje månad besöker nästan en miljon människor våra butiker - vilket genererar över 25.000 beställningar varje månad. Dessa lämnar vårt logistikcenter i sydöstra Österrike och går ut i hela världen.

Alla våra webbsidor har några saker gemensamt:

 • en välsorterat sortiment inom respektive område.
 • ett utmärkt pris och valuta för pengarna.
 • snabbaste leverans och köp
 • smidig och problemfri garanti och bytesrätt.
 • alltid på gott humör och vänlig kommunikationskultur i vår kundkontakt
 • OCH: En hel del stamkunder som genom sin feedback ständigt utvecklar butikerna enligt deras smak.

Hållbarhet är en integrerad del av vår företagskultur.

Under planeringsfasen av vår nya logistikcenter stod hållbarhet i centrum och har haft inflytande i många delar av byggnaden. Vi ville ur miljöaspekt föregå som förebild och har därför inte varit sparsamma vad gäller kostnader eller ansträngning. De viktigaste hållbarhets faktorerna i byggandet av logistikcentret var:

 • Trä - denna naturliga förnybar råvara har spelat en viktig roll i konstruktionen. Sammantaget användes över centrum 680 kubikmeter virke för byggnationen. Eftersom det lagras ett ton CO2 i varje m³ trä, har därför 680 ton CO2 kunnat bindas. Som jämförelse: ett ton CO2 motsvarar en bilresa på 4.900 kilometer. Detta är en gång Moskva och tillbaka!
 • Isolering - även en ordentlig isolering var mycket viktigt för att på så sätt spara så mycket energi som möjligt. Isoleringsvärdet av taket är ca. 0,18 W/m2K, vilket är ett mycket bra värde. Dessutom tillkommer även en väggisolering i tjocklek av 16 cm, vilket motsvarar isoleringen av ett familjehus!
 • Värme och kyla - Mindre än en kilometer från vår nya logistikcentret är en biogasanläggning, som också har en anläggning för förbränning av biomassa.
  Istället för att installera en separat gaseldad anläggning, bestämde vi oss för att värma upp vårt nya logistikcenter med hjälp av biogasanläggningen och anläggningen för förbränning av biomassa. När vi även fick veta att spillvärmen från biogasanläggningen faktiskt bara används på vintern, men släpps värdelöst ut på sommaren, installerade vi en absorptionskylmaskin i stället för ett konventionellt kylskåp. Denna drivs endast med hjälp av spillvärme av biogasanläggningen och värmen från anläggningen för förbränning av biomassa. Även om en absorptionskylmaskin kostar tre gånger så mycket som ett konventionellt kylaggregat, sparar vi en otrolig mängd energi. Att använda oanvänd spillvärme för att generera kyla och på så sätt använda outnyttjad potential som redan existerar och förnybar energi, är för oss helt logiskt.
  Genom att ansluta till biogasanläggningen och användningen av spillvärme, sparar vi en prestation på 600 kW för värme och 550 kW för kylning. Som jämförelse: om vi använde de vardera apparaterna 180 dagar per år 8 timmar per dag, skulle vi konsumerar cirka 1680 kWh per år i genomsnitt. Med denna mängd energi kan man titta på en medelstor TV oavbrutet i nästan 3,5 års tid.
 • Apparater - kylskåp köper vi bara med högsta energieffektiviteten och vid anskaffning av datorer, lägger vi mer fokus energisnål förbrukning än mjukvarans prestation.
 • Paketfyllning - Även vid försändelse av våra paket uppmärksammar vi hållbarheten. Av denna anledningen bytt ut fyllmaterialet i pakten där det går till återvinningsbart material. 95% av våra paket har nu nedbrytbar fyllning av biochips.

Förutom hårda fakta när det gäller hållbarhet, är även de mjuka faktorerna, det vill säga människan, viktiga för oss.

 • Uppmärksamhet - För oss är det viktigt för oss att miljöskydd börjar hos varje anställd personligen. Därför ser vi till att alla utrustning är avstängd efter kontorstider. Vi lägger också stor vikt vid korrekt sopsortering.
 • Leverantörer - även hos våra leverantörer granskar vi hållbarhet, produktionsmetoder och filosofi om och om igen. Endast på detta sätt kan vi säkerställa att du får de bästa produkterna och den bästa produktionsstandarden.
  Tvivelaktiga produkter tas bort ur sortimentet eller tas naturligtvis inte in från början.

För hela Niceshops-gruppen är hållbarhet och miljöskydd centrala fundament i företagsfilosofin. Vi har bara en planet. Av denna anledning alla gör i vårt företag aktivt något för att bevara dess skönhet och mångfald.

Ecco Verde

Ecco Verde - Den naturliga kosmetikabutiken

På Ecco Verde hittar du ett brett urval av naturliga kosmetiska produkter från internationella tillverkare. Hos Ecco Verde hittar du allt du kan önska, från handkrämer, schampo och kroppsvårdsprodukter till ett brett spektrum av hudvänliga mineralsmink.

Här kan du se äkta högkvalitativ naturkosmetik: Ecco Verde Tyskland | Ecco Verde Österrike

VitalAbo

VitalAbo - En shop för måbra-känslan

VitalAbo erbjuder ett varierat utbud av kosttillskott inom hälsa, idrott och wellness av välkända tillverkare för onlineköp - till ett lågt pris och fri frakt!

Kosttillskott och sportnäring: VitalAbo Tyskland | VitalAbo Österrike

equusvitalis logo

EquusVitalis - hästfodertillskott

På EquusVitalis hittar du ett brett utbud av baslivsmedel, mineraler, specialiteter och vårdprodukter för din häst. I butiken hittar du kända varumärken såsom bland annat marknadsledaren St. Hippolyt, Eggersmann, Stiefel, Nösenberger, Lexa och Gladiator Plus samt vårt högkvalitativa egna varumärke EquusVitalis.

Högkvalitativt hästfodertillskott och mer: EquusVitalis Tyskland | EquusVitalis Österrike

Genuss Region Shop

Genuss Region - kulinariska produkter från Österrike

GENUSS REGION ÖSTERRIKE är ett registrerat varumärke som tillhör Agrarmarkt Austria Marketing GmbH och livsmedelsverket. Butiken synliggör de regionala jordbruksprodukterna och specialiteterna. Österrikes styrka är dess särskiljande kulturlandskap och de olika producerade kulinariska specialiteterna. Regionala typiska livsmedel innebär inte bara njutning, utan även identitet och tillhörighet.

Det bästa från Österrike levererat direkt till dörren: Genuss Region Shop Österrike

Bloomling

Bloomling - Förtrolla din trädgård

Förtrolla din trädgård eller balkong med produkterna hos Bloomling. Ett sådant brett utbud av växter hittar du i nästan ingen trädgårdsbutik. Online kan du i lugn och ro välja mellan olika arter och sorter av den totala växtmångfalden få dessa levererade tillsammans med nödvändig planteringsjord levererad direkt till ytterdörren.

Kvalitetsfrön och tillbehör för trädgården: Bloomling Tyskland | Bloomling Österrike

Ayurveda101 - för den ayurvediska livsstilen

Ayurveda101 erbjuder utvalda ayurvediska livsmedel, kosttillskott och produkter för kroppsvård, massage och wellness. Vi har vid urval av våra livsmedel tänkt på att endast inkludera naturligt och mestadels ekologiska livsmedel av högsta kvalitet i vårt sortiment. Samtliga produkter är fria från kemiska tillsatser och konstgjorda smaker.

Allt om Ayurveda: Ayurveda101 Tyskland | Ayurveda101 Österrike

Lederhose

Lederhose - traditionell klädsel

Här levererar vi traditionell klädsel till hela världen. Vi har fokus på internationell distribution så att man även kan yoddla från världens mest avlägsna hörn. Lederhose.com är butiken för coola lederhosen, traditionella accessoarer och ovanliga idéer som man annars har svårt att hitta.

Traditionell klädsel: Lederhose.com

BikeOnlineShop

BikeOnlineShop - för den professionella cyklisten

40.000 produkter för cykelproffs och alla som vill bli ett. Top varumärken och produkter för alla typer av hjul hittar du hos BikeOnlineShop.

100tals varumärken och tusentals produkter för riktiga professionella cyklister: Bikeonlineshop Österrike | WowBikeParts Tyskland

Interismo - Högkvalitativa hemaccessoarer

Din onlinebutik för hemtillbehör. På dessa sidor hittar du allt du kan önska för att dekorera. Högkvalitativa hemaccessoarer från välkända tillverkare för din individuella heminredning.

Bo med stil: Interismo Tyskland | Interismo Österrike

pools.shop - Allt om poolen

Allt om poolen - vare sig en komplett uppsättning eller rätt tillbehör - allt för poolen hittar du här. Vi erbjuder pooler för en rolig badupplevelse hemma och mycket under temat poolunderhåll.

Badupplevelse för alla: pools.shop