TRILAB DeltiQ 2 Plus

Stor delta 3D-skrivare för professionella applikationer

SlutsåldTillverkas inte längre

Liknande produkter:

FlashForge Adventurer 4
Qidi Tech i-Mate S
Qidi Tech Sluten 3D-skrivare inklusive torkbox

Produktinformation & tekniska uppgifter:

Tillverkare: TRILAB
Produkttyper: 3D-skrivare
Montering: Färdigmonterad
Utskriftsteknik: FFF - FDM - LPD
Operativsystem som stöds: Windows (7 +), Mac OS X (10.7 +)
Extrudertyp: Bowden Extruder
Antal extrudrar: Single
Interfaces: WIFI - WLAN
Format som stöds (Slicer): STL, OBJ
Uppvärmd byggplatta: Ja
Filamentdiameter: 1,75 mm
Byggplatta [LxBxH]: Ø 250 x 500 mm

Beskrivning

TRILAB DeltiQ 2 Plus är en solid, stor delta-skrivare som består av rörelsekomponenter av hög kvalitet och är utformad för professionellt bruk. 3D-utskrifternas extraordinära kvalitet motsvarar perfekt kraven inom prototyping, konstruktion, verktygstillverkning, produktion eller forskning och utveckling.

Med sina funktioner är TRILAB DeltiQ 2 Plus perfekt för globala produktionsföretag, små och medelstora företag, forskningslaboratorier eller för designers, ingenjörer och forskare.

DeltiQ 2 Plus är en extremt mångsidig 3D-skrivare med nödvändiga säkerhetsfunktioner för obevakad utskrift av olika material, inklusive flexibla tryckmaterial.

Vilka är fördelarna med en Delta 3D-skrivare?

Delta-kinematiken gör det möjligt för skrivhuvudet att röra sig snabbt och exakt över hela utskriftsvolymen. Exceptionell ytkvalitet och dimensionell noggrannhet är de största fördelarna med detta rörelsekoncept.

Ett lättviktigt skrivhuvud utan tung extrudermotor minimerar de skadliga effekterna på utskriftskvaliteten som orsakas av tröghet. I praktiken resulterar detta i en mycket snabb 3D-skrivare med maximal komponentlivslängd.

En statisk modell som är fäst vid en solid tryckbädd och inte rör sig under utskriften är avgörande för att uppnå bästa utskriftskvalitet över hela modellhöjden.

Krävande, stel ramkonstruktion med kompromisslösa HQ-rörelsekomponenter

Den TRILAB ursprungliga designen av hörnkomponenter med "TrippleLock" fästsystem i kombination med robusta aluminiumkomponenter garanterar hög ramstyvhet och stabilitet under alla omständigheter. Kolfiberstavarna som stöder skrivhuvudet är mycket styva och extremt lätta. Tillsammans med professionella linjära styrskenor garanterar dessa en exakt och repeterbar placering av skrivhuvudet. Detta återspeglas i sin tur tydligt i utskriftskvaliteten av exceptionell kvalitet.

Unik extruderkombination för en mängd olika material

DeltiQ 2 Plus drar full nytta av den unika kombinationen av två kompletterande extruderingssystem som är lätta att byta ut. Standardkonfigurationen är baserad på E3D Titan, en extruder som är fäst vid en ram med Bowden-filamentstyrning. Den erbjuder ett högt vridmoment och oslagbar utskriftskvalitet med PLA, PETG, ABS, ASA och andra styva filamentmaterial.

Det andra extruderingssystemet och DeltiQ 2-alternativet FlexPrint 2 är den internt utvecklade extruderenheten för direktdrift från TRILAB, som möjliggör felfri bearbetning av mer avancerade material som mycket flexibla (TPU, TPE) och tuffa material (PA).

Mångsidig skrivare med utbytbara skrivhuvuden och olika skrivbäddar

Standard V6-skrivhuvudet kombinerar effektiv och fokuserad kylning av utskriften, en automatisk kalibreringsprob och den klassledande titan hotend E3D V6. Hela skrivhuvudenheten, inklusive kablar och kontakter, är lätt att ta bort och byta ut.

Det utbytbara V6 Volcano-skrivhuvudet är ett alternativ för extrudering med bredare munstycken (0,6 mm; 0,8 mm eller bredare) för högre lager. Som ett alternativ till det vanliga V6-skrivhuvudet kombinerar det högeffektiv och fokuserad kylning av tryck- och autokalibreringssonden med E3D V6 Volcano hotend, som är ledande i sin klass.

Flexibla byggplattor ger ett snabbt och enkelt sätt att ta bort modellen när utskriften är klar. Ett brett utbud av byggplattor möjliggör optimal vidhäftning för enskilda material: den magnetiska byggplattan med slät PEI-yta är en standardyta för de flesta applikationer. Byggplattan med pulveriserad PEI-yta är lämplig för mer avancerade material där ett grovt första lager behövs.

Intelligent elektronik och revolutionerande skrivarkontroll

Den viktigaste 32-bitars skrivarstyrenheten hanterar enkelt komplexa delta-rörelsekontroller. Det möjliggör också onlineåtkomst till WebControl-skrivargränssnittet. En integrerad kamera och motsvarande utskriftsbelysning med integrerad blixt ger en bra fjärröversikt över utskriftsprocessen.

Den integrerade sekundära elektroniska enheten styr enhetens interna och externa kommunikation oberoende av moderkortet. Den hanterar effektivt filhanteringen med Wifi / LAN eller USB-kommunikation med enheter som USB-minne, USB-kameror, olika tillägg eller TRILAB QuadPrint-lösningen.

Användaren kan styra skrivaren efter sina behov:

  • Från din handflata via den trådlösa DeltaControl-skärmen, som alternativt kan förvaras i laddningsdockan (DisplayHub)
  • Via WebControl-gränssnittet på PC / Mac eller surfplatta
  • Genom att använda DeltaControl-appen på en smartphone

Allt detta kan göras säkert både lokalt och på distans.

TRILAB WebControl-gränssnitt

Med TRILAB WebControl-gränssnittet kan användaren styra skrivaren och ställa in utskriftsjobbet direkt från PC, Mac eller surfplatta via WLAN- eller LAN-nätverket eller alternativt via AccessPoint (AP-läge) på 3D-skrivaren.

Skrivaren nås via BONJOUR-protokollet (Apple / Win) eller via IP-adressen, men först efter att en lösenordssäkerhetskontroll har godkänts. TRILAB WebControl möjliggör också fullständig kontroll över QuadPrint-lösningen, hantering av utskriftsfiler och utbyte av skrivhuvuden och skrivbäddar.

Alla TRILAB DeltiQ 2-skrivare möjliggör fjärråtkomst över hela världen för obegränsad kontroll av skrivaren av användaren samt säker servicestöd från TRILAB-serviceteamet. Denna funktion kan avaktiveras helt på kundens begäran.


Skrivhuvuden

2 enkelt utbytbara skrivhuvuden för olika krav:

E3D V6-skrivhuvud med metall-hotend för standardutskrift.

E3D V6 Volcano-skrivhuvud med metall-hotend för utskrift med bredare munstycken / för snabbare utskrift

Extruder

Standard E3D Titan Extruder med Bowden-teknik för kvalitativ 3D-utskrift med standardfilament.

FlexPrint 2-extruder som tillval - original TRILAB direct drive extruder för bearbetning av flexibla och krävande filament

Skriv ut plattform

Massiv, 5 mm tjock, uppvärmd aluminiumbyggplatta

Utbytbar, flexibel, magnetisk stålbyggplatta med PEI-yta

PEI-byggplatta finns i både släta och pulverlackerade versioner

Kontrollgränssnitt

Trådlös 5.45 ”IPS DeltaControl-skärm, inklusive laddningsdocka

DeltaControl APP för Android-smartphones

WebControl-gränssnitt; PC / Mac / surfplatta kompatibel

Anslutning

WIFI eller LAN med lokal eller fjärråtkomst

3x USB-anslutning för WIFI / LAN / USB-enhet / webbkamera / QuadPrint

Tryckövervakning

Flerfärgad LED-display för en visuell översiktsstatusöversikt

Inbyggd kamera med tryckbelysning

Ingångsformat som stöds

STL, gcode; primär skivare (PRUSA Slicer & Kisslicer), alternativ skivare (Simplify3D, Cura)

storlek

41 × 50 × 81 cm

kraft

Ingång 100-240 V, utgång 24 V, 250 W.

X / Y-upplösning

Beroende på vilket munstycke som används, i området 0,25 till 1,2 mm, standard 0,4 mm

Z-upplösning

Med en lagerhöjd på upp till 50 mikrometer beror den maximala lagerhöjden på vilket munstycke som används

Maximal munstycktemperatur

Standard upp till 300 ° C

Maximal uppvärmningstemperatur

105 ° C

Kompatibla material

Standard: PLA, PETG / CPE, ABS / ASA, PETG-CF, PC, PP, PVA, BVOH, PACF, PAGF

FlexPrint 2-förlängning: flexibla material (TPU / TPE), nylon / PA,

Produktvideo

svenska recensioner skriven för TRILAB DeltiQ 2 Plus