Praktiska 3D-utskriftstillbehör

Praktiska 3D-utskriftstillbehör

Dessa 5 artiklar gör 3D-utskrift enklare för dig

Det finns många 3D-skrivartillbehör som används för montering, drift, underhåll av FDM-skrivaren och för efterbehandling av 3D-modeller.

Förutom den oumbärliga grundutrustningen, dvs de absolut nödvändiga tillbehören som du alltid bör ha till hands för 3D -utskrift (verktyg, isopropyl, pincett, etc.), skulle vi vilja presentera dig för 5 artiklar som vi anser vara bra att ha till hands.

1. Antclabs BLTouch - Automatisk nivåsensor

Antclabs automatiska byggplattaujämningssystem är otroligt bra att ha! Förutsatt att du har en 3D-skrivare utan redan integrerad automatisk nivellering, kan nivelleringssensorn enkelt eftermonteras på 3D -skrivaren. När du väl har använt den vill du inte längre tänka dig att behöva jämna ut byggplattan manuellt.

På grund av dess kompatibilitet med nästan alla 3D-skrivare och möjligheten att använda den på alla typer av byggplattor, har den automatiska nivelleringssensorn global popularitet och är en billig uppgradering för din 3D-skrivare.

Här kan du hitta mer information om den automatiska nivelleringssensorn från Antclabs.


2. Magnetisk permanent tryckplatta från 3DJake - För bättre vidhäftning

Alla som sysslar med 3D-utskrift känner till problemet: du börjar skriva ut och efter några minuter märker du att utskriften inte fäster ordentligt vid byggplattan. Momentet är ännu mer bittert när du vill titta på resultatet efter timmars utskrift och du kan inte ta bort modellen. När man försöker ta bort den med skrapan och händerna är det inte ovanligt att något går fel och allt arbete och tålamod var förgäves.

För att undvika detta problem på ett enkelt och okomplicerat sätt utvecklade vi en magnetisk permanent byggplatta som är lätt att ta bort och böja. Ytan på den permanenta byggplattan har utvecklats speciellt för att säkerställa bättre vidhäftning än konventionella byggplattor. Efter utskrift kan byggplattan enkelt tas bort. Genom att böja den flexibla plattan släpper modeller enkelt - nästan av sig själv.

Riktigt snyggt: Den permanenta byggplattan kan användas universellt och är kompatibel med alla 3D-skrivare. Den finns i många storlekar och kan vid behov även skäras till en mindre storlek.

Här kan du läsa mer om den magnetiska permanenta byggplattan från 3DJake.


3. Polymaker Polybox - För optimal lagring av filament

Korrekt lagring av filamenten är vanligtvis inte en av de saker som man tänker på när man börjar med 3D-utskrift. Detta är dock viktigt eftersom: Om filament inte lagras korrekt kan det leda till problem med utskrift och materialet blir skadade eller till och med oanvändbart.

De flesta substrat, särskilt nylon och PVA, kommer att absorbera vatten från luften över tiden. Faktum är att bara en dag i luften räcker för att dessa filament helt "mättas". PLA och ABS absorberar också vatten, men inte så snabbt. PLA eller ABS som är för fuktig kan bilda bubblor vid utskrift eller täpper till munstycket.

Det perfekta sättet att lagra dina material är därför att förvara dem i en filamentförvaringslåda med en termo-hygrometer. I en sådan låda förvaras filamenten lufttätt och skyddas från fukt. Med termohygrometern mäts alltid temperaturen och luftfuktigheten exakt.

Vi rekommenderar därför en förvaringslåda med filament som Polymaker PolyBox speciellt till dem som vill arbeta med nylon, PVB eller PVA. Två filamentrullar, som var och en väger ett kilo eller en 3 kg per spole, kan förvaras i lådan. Detta eftersom filamentet kan matas genom 6 utgångshål är lådan kompatibel med nästan alla skrivare.

Du kan läsa mer om Polymaker PolyBox här.


4. 3dB antivibrationsdynor-För ljudlös utskrift

En 3D-skrivare kan göra höga ljud på grund av vibrationer från rörliga delar och motorer. Denna vibration kan överföras till andra objekt som kommer i kontakt med 3D-skrivaren. Skrivbordet, hyllan eller arbetsstationen fungerar sedan som en förstärkare för dessa obehagliga och irriterande ljud.

En riktigt enkel och effektiv lösning för brusreducering är fotvaddar mot vibrationer som isolerar skrivarvibrationer och därmed reducerar bruset avsevärt. Förutom att minska buller kan antivibrationsfotdynor till och med motverka tryckproblem som ghosting / ringning.

Speciellt när du använder 3D-skrivargårdar med flera enheter, där bullerutvecklingen kan vara mycket irriterande, rekommenderar vi vibrationsdämpande fotdynor, till exempel från 3DB.

Du kan hitta mer information om anti-vibrationsfotdynorna från 3dB här.


5. Rengöringsfilament från AprintaPro & munstycksrengöringsset från 3DJake

Om munstycket på 3D -skrivaren är igensatt och inte längre kan användas kan det antingen bytas ut eller rengöras.

Vid små blockeringar rekommenderar vi användning av rengöringsfilament. Med det kan du enkelt ta bort rester i hotend. Detta gör att utskriftskvaliteten förbättras.

Om 3D -skrivarens munstycke är kraftigt igensatt eller smutsigt bör det rengöras med munstycksnålar. I vår butik hittar du en praktisk rengöringsuppsättning med munstycksnålar, pincett och kopparborste. Detta gör att ditt munstycke kan lysa igen på nolltid. Med en diameter på 0,3 mm är dessa nålar lämpliga för de flesta munstycken.

Varning: När du rengör munstycket bör du alltid vara försiktig så att du inte bränner dig eller skadar munstycket.

Här kan du läsa mer om rengöringsfilamentet från Aprintapro och munstycksrengöringssetet från 3DJake.