Zortrax Apoller steam smoothing device

Intelligent steam smoothing device för olika material

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Produktinformation & tekniska uppgifter:

Beskrivning

Intelligent steam smoothing device

Zortrax Apoller är en smart enhet som automatiskt slätar ut FDM 3D-tryckta modeller med MEK- eller acetonångor för att ta bort synliga lager.

Hastighet och användarvänlighet
Modellerna måste rymmas i den dubbelförslutna utjämningskammaren som mäter 300x250x250 mm. Inställningarna väljs sedan på en intuitiv pekskärm. Zortrax Apoller behöver endast 3 timmar för att släta alla modeller i kammaren.

SVS-teknik

Zortrax Apollers SVS-teknik (Smart Vapor Smoothing) bygger på avancerad proprietary algoritmer som styr temperaturen, trycket och koncentrationen av lösningsmedel i ångorna i en dubbelförsluten kammare. Trycket i kammaren hålls hela tiden under omgivande tryck för att förhindra att ångorna släpps ut.

Kvalitet och effektivitet

Ångor i utjämningskammaren cirkulerar uppåt för att jämnt täcka modellen. På så sätt slätas alla ytor jämnt. När utjämningsprocessen är klar sänker Zortrax Apoller den interna temperaturen för att kondensera överskottslösningsmedlet och returnera det till tanken. En 300 ml flaska aceton eller MEK kan återanvändas för flera operationer.

Certifierad säkerhet

Säkerhetssystemet med flera redundansnivåer har utvecklats för att uppfylla de stränga kraven i ATEX 2014/34 / EU-direktivet för reglering av utrustning för explosionsfarliga atmosfärer. Därför är Zortrax Apoller lätt att implementera i garage och säker att använda.

Bra kompatibilitet

Zortrax Apoller kan släta ut modeller som skrivits ut på alla olika FDM 3D-skrivare. Enheten är kompatibel med ABS, HIPS och ASA filament oavsett tillverkare. Detta gör Zortrax Apoller till en verkligt enastående enhet som inte tvingar användaren att använda ett specifikt urval av 3D-skrivare eller filament.

Zortrax Apoller arbetar med både aceton och butanon (MEK), de mest använda och kostnadseffektiva lösningsmedlen. Enheten kan släta 3D-modeller som skrivs ut med Z-ABS, Z-ULTRAT, Z-ULTRAT Plus, Z-ASA Pro och Z-HIPS eller deras motparter från tredje part.

Utseendet av formsprutade delar

Utjämningsprocessen mattar ASA-baserade material. Andra filament får glänsande ytor. Dampens cirkulationssystem garanterar att även komplicerade modeller slätas jämnt. Zortrax Apoller torkar automatiskt utskrifterna och gör dem klara för användning strax efter processen. Detta gör Zortrax Apoller till en skrivbordsmaskin i industriklass.

Intelligent ångutjämning i 4 enkla steg

Steg 1 - toppa upp Steg 2 - Butiksmodeller
Lösningsmedelsbehållaren i Zortrax Apoller måste fyllas med aceton eller MEK. Beroende på vilken typ av filament som används. Modellerna måste placeras på ett avstånd av 2-3 cm i utjämningskammaren. Kammaren måste vara stängd för att fortsätta.
Steg 3 - Välj inställningar Steg 4 - Ta bort modeller
Den typ av filament som används för att skriva ut modellerna och typen av lösningsmedel i tanken måste väljas på en intuitiv pekskärm. Modellerna måste avlägsnas från kammaren efter utjämning. De torkas och kan användas omedelbart. Det behövs inga ytterligare steg.

Serieutjämning

Zortrax Apoller är både automatiserad och snabb vilket gör den till den perfekta efterbehandlingsutrustningen 3D-farm.
Hela arbetsytan kan fyllas med modeller förutsatt att de är 2-3 cm från varandra. Enheten kräver samma tid och mängd lösningsmedel för att säkerställa samma höga nivå av utjämning, oavsett hur många modeller som finns i kammaren.

Tillbehör
Downloads
Produktvideo

svenska recensioner skriven för Zortrax Apoller steam smoothing device

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder