5 prisvärda MSLA-skrivare på nybörjarnivå

5 prisvärda MSLA-skrivare på nybörjarnivå

Upptäck hartstryck och skapa en mängd olika hartsmodeller!

Letar du efter en prisvärd hartsskrivare för att komma igång med 3D-utskrift? Vi hjälper digI I denna artikel att presentera vi 5 billiga hartsskrivare under 500 euro. De är perfekta för nybörjare på grund av deras egenskaper.

Eftersom du inte längre behöver gräva djupt i fickan för en professionell skrivare så upplever harts 3D-skrivare för närvarande en riktig hype. För ett decennium sedan såg det väldigt annorlunda ut och man fick spendera flera 10 tusen kr för en sådan skrivare. Nuförtiden finns billiga modeller tillgängliga för mindre än 2000kr.

Nybörjarvänliga MSLA 3D-skrivare för att komma igång

Hartsskrivarna som presenteras här är inte bara prisvärda och nybörjarvänliga, de har också något annat gemensamt: De använder alla MSLA-teknik.

⇒ Hur fungerar en hartsskrivare från MSLA-teknik?

I MSLA-processen (Masked Stereolithography) belyses ett syntetiskt harts selektivt underifrån med en LCD-skärm. LCD-skärmen visar en mask per utskriftsskikt och blockerar därmed UV-ljuset vid de angivna punkterna.

På så sätt exponeras endast det önskade området och säkerställer att hartset härdar på ett målinriktat sätt. LCD-fotomasken visas digitalt och består av pixlar, som i slutändan bestämmer högsta möjliga upplösning.

På grund av sin låga kostnad har MSLA-skrivare blivit förstahandsvalet i segmentet för budgethartsskrivare.


1. Elegoo Mars 3

Elegoo Mars 3 är redan den sjätte enheten i Mars-serien och lovar 30% mer utskriftsnoggrannhet än sin föregångare. I Mars 3 kombinerar Elegoo de bästa funktionerna från sina tidigare versioner och går ett steg längre med en fantastisk 4K-upplösning på 35 mikron.

  • Stor utskriftsvolym

Andra skrivare i vår topp 5 har också så hög upplösning, men med 143 x 89,6 x 175 mm erbjuder Elegoo Mars 3 en betydligt större utskriftskapacitet än sin föregångare och många andra monokroma 4K-hartsskrivare.

  • Kraftfull ljuskälla och förbättrat kylflänssystem

4K Monochrome LCD-skrivaren har en ny, kraftfull COB-ljuskälla som har stoppats in under skärmen och fått ett förbättrat kylflänssystem som håller skrivarens insida vid optimal temperatur och bidrar till skrivarens totala livslängd.

Hartsskrivaren har även förbättrade FEP-folier och en ny sandblästrad byggplatta, vilket säkerställer god modellvidhäftning.

  • Gratis prenumeration på ChiTuBox Pro Slicer

I priset ingår även ett ettårigt ChiTuBox Pro-abonnemang värt ca 1450kr, vilket i kombination med dess andra enastående funktioner gör Mars 3 till en väl avrundad MSLA-skrivare för nybörjare och avancerade användare.


Tekniska egenskaper hos Elegoo Mars 3

programvara

ChiTuBox
Display 6,6 tums monokrom 4K LCD-skärm
Användning 3,5 tums pekskärm
Förbindelse USB
Ljuskälla UV-ljus med en våglängd på 405 nm
Byggutrymme 143 (L) x 89,6 (B) x 175 (H) mm
XY-upplösning (mikron) 35 (4098 x 2560
Z-upplösning (mikron) 10
Enhetens storlek 227 x 227 x 438,5 mm
Vikt 5,2 kg


2. Elegoo Saturnus

Vi bor hos Elegoo och ägnar oss nu åt storformatet Elegoo Saturn, den första 3D-skrivaren från Elegoo med en monokrom LCD-skärm. Elegoo Saturn imponerar med en 8,9 tums LCD-skärm och ett enormt byggutrymme på 192 x 120 x 200 mm.

  • För stora och detaljerade modeller

Elegoo Saturn är en av de första 8,9 tums LCD-skrivarna som har en nyutvecklad 4K monokrom LCD-skärm. Med denna nya teknik skapar den otroliga utskriftshastigheter och behöver bara 1-2 sekunder per lager medan konventionella LCD 3D-skrivare kräver 7-8 sekunder per lager.

Den monokroma LCD-skärmen är också termiskt stabil och har en mycket längre livslängd än konventionella LCD-skärmar. Du kan skriva ut över 2000 timmar med den! Trots det stora byggnadsutrymmet uppnår Elegoo Saturn en mycket hög precision på upp till 50 mikron tack vare 4K-upplösningen.

  • Nybörjarvänlig drift

Tack vare det användarvänliga systemet, den färgade 3,5 tums pekskärmen och den senaste programvaran ChiTuBox är Elegoo Saturn mycket lätt att använda och perfekt för nybörjare.

Så om du vill skapa stora och detaljerade modeller är Elegoo Saturn definitivt en lämplig kandidat.


Tekniska egenskaper hos Elegoo Saturn

programvara

ChiTuBox
Display 8,9 tum monokrom 4K LCD-skärm
Användning 3,5 tums pekskärm
Förbindelse USB, LAN
Ljuskälla UV-ljus med en våglängd på 405 nm
Byggutrymme 192 (L) x 120 (B) x 200 (H) mm
XY-upplösning (mikron) 50 (3840 x 2400)
Enhetens storlek 280 x 240 x 446 mm
Vikt

12,2 kg


3. Phrozen Sonic Mini 4K

Liksom de redan beskrivna 3D-skrivarna är Phrozen Sonic Mini 4K utrustad med en LCD-panel med 4K-upplösning, vilket möjliggör högupplöst utskrift med 35 mikron. Den 6,1-tums monokroma LCD-skärmen säkerställer också höga utskriftshastigheter och kräver endast 1-2 sekunders exponering per lager.

Den termiskt stabila monokroma LCD-skärmen har också längre livslängd än konventionella LCD-skärmar och behöver inte servas eller bytas ut lika ofta.

  • ParaLED-modul

Phrozen Sonic Mini 4K använder en ParaLED-modul, som säkerställer jämnare exponering, högre effektivitet och bättre värmeavledning.

Med sitt byggutrymme på 135 x 75 x 130 mm erbjuder den inte lika mycket utrymme som en Elegoo Mars eller Saturn, men om du värderar den mindre eller inte vill köpa en enhet från Elegoo, så är Sonic Mini 4K definitivt en bra val, med vilket du kan skapa högupplösta modeller.


Tekniska egenskaper hos Elegoo Saturn

programvara

ChiTuBox
Display 6,1 tum monokrom 4K LCD-skärm
Användning 2,8 tums pekskärm
Förbindelse USB
Ljuskälla UV-ljus med en våglängd på 405 nm
Byggutrymme 134 (L) x 75 (B) x 130 (H) mm
XY-upplösning (mikron) 35 (3840 x 2160)
Enhetens storlek 248 x 248 x 327 mm
Vikt

5 kg


4. Creality LD-002H

Till skillnad från de tidigare MSLA-skrivarna är LD-002H från Creality en enhet med en monokrom 6,08 tums 2K LCD-panel och ett utrymme på 130 x 82 x 160 mm. Pixelstorleken (XY) är 51 mikron. Eftersom Creality-skrivaren har den lägsta upplösningen i vår jämförelse är den också den mest kostnadseffektiva enheten.

  • Aktivt kolfilter & förbättrad exponeringsenhet

Luftfiltreringen av LD-002H sker via ett aktivt kolfilter i byggkammaren.

En integrerad UV-exponeringsenhet med stark transmission säkerställer en stabilare exponering och en ökad framgångsfrekvens

  • ChiTu firmware & ChiTuBox slicer

LD-002H använder ChiTu firmware och ChiTuBox slicer, vilket gör att utskriftsförberedelsen är mycket enkel.


Tekniska egenskaper hos Creality LD-002H

programvara

ChiTuBox
Display 6,08 tum monokrom 2K LCD-skärm
Användning 3,5 tums pekskärm
Förbindelse USB
Ljuskälla UV-ljus med en våglängd på 405 nm
Byggutrymme

130 (L) x 82 (B) x 160 (H) mm

XY-upplösning (mikron) 51
Enhetens storlek 221 mm x 221 mm x 403 mm
Vikt

6,6 kg


5. Anycubic Photon Mono X

När man pratar om hartsskrivare borde Anycubic alltid nämnas.

Den kinesiska 3D-skrivartillverkaren finns representerad i vår topp 5 med kraftfulla Photon Mono X. Den är den dyraste skrivaren i vår grupp, men också mycket omfattande.

  • Stort installationsutrymme & 8,9 tums LCD-skärm

Anycubic Photon Mono X är utrustad med ett stort byggutrymme på 192 x 120 x 245 mm och har en 8,9 tums 4K monokrom LCD-skärm.

Den uppnår otroliga utskriftshastigheter och tar bara 1-2 sekunder att härda ett lager.

Trots det stora byggutrymmet uppnår Anycubic Photon Mono X en mycket hög precision på upp till 50 mikron tack vare 4K-upplösningen.

  • Anycubic App fjärrkontroll

En integrerad WiFi-modul säkerställer bekväm anslutning till 3D-skrivaren. Du kan enkelt ansluta din Photon Mono X med hjälp av en mobilapp och hantera och övervaka din utskriftsprocess.


Tekniska egenskaper hos Photon Mono X

programvara

Fotonverkstad (kan även användas med ChiTuBox)
Display 8,9 tum monokrom 4K LCD-skärm
Användning 3,5 tums pekskärm
Förbindelse USB, WiFi
Ljuskälla UV-ljus med en våglängd på 405 nm
Byggutrymme

192 (L) x 120 (B) x 245 (H) mm

XY-upplösning (mikron) 50
Enhetens storlek 270 x 290 x 470 mm
Vikt

14 kg


Budget hartsskrivare för hemmet - Sammanfattning

Vi hoppas förstås att någon av de presenterade hartsskrivarna kommer att tilltala dig och att du hittar en enhet som passar och ger dig nöje. Du kan hitta detaljerad information om de skrivare som nämns på respektive produktsida.

Ta också en titt på vår YouTube-kanal så att du inte missar några 3D-skrivarpresentationer, recensioner eller tutorials.