Detta kan du göra för att undvika stringing!

Detta kan du göra för att undvika stringing!

Tips mot fula filamenttrådar i 3D-utskrift

Stringning är ett av de vanligaste och irriterande problemen med 3D-utskrift - det leder till tunna, fula plasttrådar som ger trycket ett trassligt utseende.

Hur kommer stringing till?

I grund och botten bör ingen plast komma ut ur tryckmunstycket om inget tryck ska skapas vid respektive punkt. Det kan finnas tillfällen då material blir "blöta" när vissa innehåll i filamentet värms upp.

När munstycket på en FDM-skrivare rör sig för att komma från en punkt till en annan, dras det smälta filamentet sedan ut sig i strängar som stelnar och fäster vid de tryckta delarna.

De tunna plasttrådarna, som ser ut som spindelnät eller hårstrån, förstör inte bara utseendet på utskriften, de kan också ha en negativ inverkan på modellens struktur.

Du kan göra det mot strängning

I de flesta fall kan blötläggning av munstycken förhindras med några enkla steg, såsom att ställa in rätt retraction, välja lämplig utskriftshastighet och ställa in munstyckets temperatur.

I vår nya YouTube-video "How to avoid stringing" visar vi dig exakt vad du kan göra med stringing och hur du kan förbättra din utskriftskvalitet avsevärt med rätt inställningar.

Vi skulle vara glada om du besöker oss på YouTube och gillar eller kommenterar våra videos. Om du vill se något specifikt på vår kanal i framtiden kan du berätta om detta för oss i kommentarerna!