TRILAB DeltiQ 2

Delta-3D-skrivare för professionellt bruk

SlutsåldTillverkas inte längre

Liknande produkter:

FlashForge Adventurer 4
Qidi Tech i-Mate S
Qidi Tech Sluten 3D-skrivare inklusive torkbox

Produktinformation & tekniska uppgifter:

Tillverkare: TRILAB
Produkttyper: 3D-skrivare
Montering: Färdigmonterad
Utskriftsteknik: FFF - FDM - LPD
Operativsystem som stöds: Windows (7 +), Mac OS X (10.7 +)
Extrudertyp: Bowden Extruder
Antal extrudrar: Single
Format som stöds (Slicer): STL, OBJ
Uppvärmd byggplatta: Ja
Filamentdiameter: 1,75 mm
Byggplatta [LxBxH]: Ø 250 x 300 mm

Beskrivning

TRILAB DeltiQ 2 är en solid delta-skrivare som består av rörelsekomponenter av hög kvalitet och är designad för professionellt bruk. Den extraordinära kvaliteten på 3D-utskrifter uppfyller perfekt kraven inom områdena prototyp, konstruktion, verktygstillverkning, produktion eller forskning och utveckling.

Med sina funktioner är TRILAB DeltiQ 2 perfekt för globala produktionsföretag, små och medelstora företag, forskningslaboratorier eller för designers, ingenjörer och forskare.

DeltiQ 2 är en extremt mångsidig 3D-skrivare med nödvändiga säkerhetsfunktioner för obevakad utskrift av olika material, inklusive flexibla material.

Vilka är fördelarna med en Delta 3D-skrivare?

Delta-kinematiken gör det möjligt för skrivhuvudet att röra sig snabbt och exakt över hela utskriftsvolymen. Exceptionell ytkvalitet och dimensionell noggrannhet är de största fördelarna med detta rörelsekoncept.

Ett lätt skrivhuvud utan tung extrudermotor minimerar de skadliga effekterna på utskriftskvaliteten som orsakas av tröghet. I praktiken resulterar detta i en mycket snabb 3D-skrivare med maximal komponentlivslängd.

En statisk modell som är fäst vid en solid tryckbädd och inte rör sig under utskriften är nödvändig för att uppnå bästa utskriftskvalitet över hela modellens höjd.

Krävande, stel ramkonstruktion med kompromisslösa HQ-rörelsekomponenter

TRILABs originaldesign av hörnkomponenter med "TrippleLock" fästsystem i kombination med robusta aluminiumkomponenter garanterar en hög nivå av ramstyvhet och stabilitet under alla omständigheter. Kolfiberstavarna stöder skrivhuvudet och är mycket styva samt extremt lätta. Tillsammans med professionella linjära styrskenor garanterar dessa en exakt och repeterbar placering av skrivhuvudet. Detta återspeglas i sin tur tydligt i utskriftskvaliteten av exceptionell kvalitet.

Unik extruderkombination för en mängd olika material

DeltiQ 2 drar full nytta av den unika kombinationen av två kompletterande extruderingssystem som är lätta att byta ut. Standardkonfigurationen är baserad på E3D Titan, en extruder som är fäst vid en ram med Bowden-filamentstyrning. Detta erbjuder ett högt vridmoment samt oslagbar utskriftskvalitet med PLA, PETG, ABS, ASA och andra styva filamentmaterial.

Det andra extruderingssystemet och DeltiQ 2-alternativet kallas FlexPrint 2 är den internt utvecklade fjärrdrivsextrudern från TRILAB. Den möjliggör felfri bearbetning av mera avancerade material som mycket flexibla (TPU, TPE) och tuffa material (PA).

Mångsidig skrivare med utbytbara skrivhuvuden och olika skrivbäddar

Standard V6-skrivhuvudet kombinerar effektiv och fokuserad kylning av utskriften, en automatisk kalibreringsprob och den klassledande titan hotend E3D V6. Hela skrivhuvudenheten, inklusive kablar och kontakter, är lätt att ta bort och byta ut. Det utbytbara V6 Volcano-skrivhuvudet är ett alternativ för filamentextrudering med bredare munstycken (0,6 mm; 0,8 mm eller bredare) för högre lager. Som ett alternativ till det vanliga V6-skrivhuvudet kombinerar det högeffektiv och fokuserad kylning av tryck- och autokalibreringssonden med E3D V6 Volcano hotend som är ledande i sin klass.

Flexibla byggplattor ger ett snabbt och enkelt sätt att ta bort modellen när utskriften är klar. Ett brett utbud av byggplattor möjliggör optimal vidhäftning för enskilda material: Den magnetiska byggplattan med en slät PEI-yta är en standardyta för de flesta applikationer, medan tryckbäddar med en pulveriserad PEI-yta är lämpliga för mer avancerade material där ett grovt första lager krävs eller önskas.

Intelligent elektronik och revolutionerande skrivarkontroll

Den huvudsakliga 32-bitars skrivarstyrenheten hanterar enkelt komplexa delta-rörelsekontroller. Det möjliggör också onlineåtkomst till WebControl Interface. En integrerad kamera och motsvarande utskriftsbelysning med integrerad blixt ger en bra fjärröversikt över utskriftsprocessen.

Den integrerade sekundära elektroniska enheten styr enhetens interna och externa kommunikation oberoende av moderkortet. Den hanterar effektivt filhanteringen med Wifi / LAN eller USB-kommunikation med enheter som USB-minnen, USB-kameror, olika tillägg eller TRILAB QuadPrint-lösningen.

Användaren kan styra skrivaren efter sina behov:

  • Från din handflata via den trådlösa DeltaControl-skärmen, som alternativt kan förvaras i laddningsdockan (DisplayHub)
  • Via WebControl-gränssnittet på PC / Mac eller surfplatta
  • Genom att använda DeltaControl-appen på en smartphone

Allt detta kan göras säkert både lokalt och på distans.

TRILAB WebControl Interface

Med TRILAB WebControl Interface kan användaren styra skrivaren och ställa in utskriftsjobbet direkt från PC, Mac eller surfplatta via WLAN- eller LAN-nätverket samt via AccessPoint (AP-läge) på 3D-skrivaren.

Skrivaren nås via BONJOUR-protokollet (Apple / Win) eller via IP-adressen, men först efter att en lösenordskontroll har godkänts. TRILAB WebControl möjliggör också fullständig kontroll över QuadPrint-lösningen, hantering av utskriftsfiler och utbyte av skrivhuvuden och byggplattor.

Alla TRILAB DeltiQ 2-skrivare möjliggör fjärråtkomst över hela världen för obegränsad kontroll av skrivaren av användaren samt säker servicestöd från TRILAB-serviceteamet. Denna funktion kan avaktiveras helt på kundens begäran.


Skrivhuvuden

2 enkelt utbytbara skrivhuvuden för olika krav:

E3D V6-skrivhuvud med metallgavel för standardutskrift.

E3D V6 Volcano-skrivhuvud med metallrör för utskrift med bredare munstycken / för snabbare utskrift

Extruder

Standard E3D titan extruder i Bowden-teknik för kvalitativ 3D-utskrift med standardfilament.

FlexPrint 2-extruder (tillval) - original TRILAB direktdriven extruder för bearbetning av flexibla och krävande filament

Skriv ut plattform

Solid, 5 mm tjock, uppvärmd aluminiumplattform

Utbytbar, flexibel, magnetisk stålplåt med PEI-yta

PEI-tryckplatta finns i både slät och pulverlackerad version

Kontrollgränssnitt

Trådlös 5.45 ”IPS DeltaControl-skärm, inklusive laddningsdocka

DeltaControl APP för Android-smartphones

WebControl-gränssnitt; PC / Mac / surfplatta kompatibel

Anslutning

WIFI eller LAN med lokal eller fjärråtkomst

3x USB-anslutning för WIFI / LAN / USB-enhet / webbkamera / QuadPrint

Tryckövervakning

Flerfärgad LED-display för en visuell översiktsstatusöversikt

Inbyggd kamera med tryckbelysning

Ingångsformat som stöds

STL, gcode; primär skivare (PRUSA Slicer & Kisslicer), alternativ skivare (Simplify3D, Cura)

storlek

41 × 50 × 81 cm
kraft

Ingång 100-240 V, utgång 24 V, 250 W.

X / Y-upplösning

Enligt munstycket som används i intervallet från 0,25 till 1,2 mm, standard 0,4 mm

Z-upplösning

Med en lagerhöjd på upp till 50 mikrometer beror den maximala lagerhöjden på vilket munstycke som används

Maximal munstycktemperatur

Standard upp till 300 ° C

Maximal uppvärmningstemperatur

105 ° C

Kompatibla material

Standard: PLA, PETG / CPE, ABS / ASA, PETG-CF, PC, PP, PVA, BVOH, PACF, PAGF

FlexPrint 2-förlängning: flexibla material (TPU / TPE), nylon / PA,

Produktvideo

svenska recensioner skriven för TRILAB DeltiQ 2