CraftBot Flow IDEX XL

Största Flow-Generation plug & play 3D-skrivare

SlutsåldTillverkas inte längre

Liknande produkter:

CraftBot Flow
FlashForge Adventurer 4
Qidi Tech i-Mate S

Produktinformation & tekniska uppgifter:

Tillverkare: CraftBot
Produkttyper: 3D-skrivare
Montering: Färdigmonterad
Utskriftsteknik: FFF - FDM - LPD
Skrivarens display: Touch - Display
Operativsystem som stöds: Windows (7 +), Mac OS X (10.7 +), Linux (Ubuntu 12.04 +)
Extrudertyp: Direct Drive Extruder
Antal extrudrar: Dubbel
Interfaces: WIFI - WLAN
Format som stöds (Slicer): STL, OBJ
Uppvärmd byggplatta: Ja
Filamentdiameter: 1,75 mm
Byggplatta [LxBxH]: 425 x 250 x 500 mm

Beskrivning

Flow IDEX XL 3D-skrivare har det största byggutrymmet för Plug & Play IDEX-skrivare. Stora modeller kan skrivas ut och de kan också dupliceras med spegel- eller parallelläge.

Flow IDEX XL kan enkelt skriva ut olika material och objekt med PVA-stöd.

Effektivitet

 • Stor utskriftsvolym

3D-skrivarna i Flow-familjen övertygar med en större utskriftsvolym än genomsnittet för varumärket. Craftbot Flow är den minsta och Craftbot Flow IDEX XL är den största 3D-skrivaren i serien.

Utskriftsvolym för Craftbot Flow IDEX XL: 425 x 250 x 500 mm

 • Uppvärmd glasbyggplatta upp till 110°C - för stark vidhäftning och lätt borttagning

Den uppvärmda byggplattan av metall, härdat glas och kapton garanterar bästa vidhäftning på byggplattan under tryckprocessen, medan den övre flexibla byggplattan säkerställer att det färdiga trycket enkelt kan tas bort.

 • Mesh Leveling - Förenklad kalibreringsprocess

Det lättanvända halvautomatiska utjämningssystemet gör det enkelt att komma igång och korrekta kalibreringsinställningar ökar utskriftsnoggrannheten.

Förutom den automatiska XY-kalibreringen har IDEX-skrivarna från Flow-generationen också en halvautomatisk och elektronisk Z-kalibrering.


Pålitlighet

 • Förstärkt stålram

Flow-serien 3D-skrivare har en dubbelväggig ram förstärkt med extruderad aluminium och är särskilt stabila. Den robusta ramen minskar vibrationer och skyddar känsliga delar under transport.

 • Filamentsensor för smidig drift

Tack vare den nya filamentgivaren minimeras fel på grund av filamentfel. De mekaniska och elektroniska delarna i det integrerade övervakningssystemet är inbyggda i extrudern och garanterar därmed en jämn filamenttransport.

 • All-metal hotends

Flow-Generation är utrustad med metall-hotends som kan skriva ut upp till 300°C i exceptionell kvalitet. Med extrudern med direktdrift kan speciella filament också bearbetas utan problem.

Färre delar och anslutningspunkter minskar strassel och det blir lättare att rengöra.


Högteknologi

 • Pr3dator moderkort för maximal hastighet

Ett 32-bitars moderkort ger mer exakt och exakt kontroll. Det snabba moderkortet är utrustat med en branschledande motor, avancerade funktioner och ett fantastiskt gränssnitt. Det är också en energibesparande lösning.

 • Raspberry Pi

En helt ny Rasberry PI-mikrodator är integrerad i pekskärmsgränssnittet. Det möjliggör mer flexibla applikationer, säkerställer ultrasnabba svarstider och ett stabilt Linux-operativsystem i en modern högteknologisk design.

 • 5-tums färgpekskärm

Skrivaren är lätt att använda via en 5-tums, användarvänlig pekskärm i färg.

 • LED-statusvisning

En LED-statusdisplay säkerställer att du alltid har din utskriftsstatus synlig och under kontroll. De olika lägena (utskrift, paus, uppvärmning, fel och utskrift avslutad) visas. En individuell färg kan väljas för varje läge.

 • IoT webbgränssnitt

Varje skrivare har sitt eget gränssnitt med ett enkelt kontrollalternativ som är ansluten till datorn via en säker internetanslutning. Dessutom underlättar en inbyggd kamera arbetsprocesser.

Den plattformsoberoende åtkomsten, det programmerbara API: et, finjusteringen av programvaran erbjuder en helt personlig applikation och möjlighet att styra processen.

 • 4 GB intern lagring

Ingen extern enhet krävs för att ladda upp G-koder.
Innehåll kan nås direkt via IoT-gränssnittet. Således kan STL-filen konverteras till G-kod av programvaran eller annan slicer software och överföras till skrivaren via webbgränssnittet.

Utskriftsprocessen kan enkelt startas och fjärrstyras.

svenska recensioner skriven för CraftBot Flow IDEX XL