Rådgivare

3D-skrivarmunstycksguide

I den här omfattande guiden vill vi förklara för dig vad ett 3D-skrivarmunstycke är, hur olika munstyckstyper skiljer sig åt och hur man väljer rätt munstycke för dina behov.

Detta kan du göra för att undvika stringing!

I vår nya YouTube-video "How to avoid stringing" visar vi dig exakt vad du kan göra med strängning och hur du kan förbättra din utskriftskvalitet avsevärt med rätt inställningar.

First Layer-problem?

Har du problem med vidhäftningen eller ditt första trycklager? I vår video hittar du detaljerade instruktioner för rätt inställning.

Direct-Extruder vs. Bowden-Extruder

Vad är skillnaden mellan en direkt extruder och en Bowden extruder och vad är det rätta valet för dig? I den här artikeln vill vi jämföra de två typerna av extrudrar och visa skillnaderna.

Filament från Verbatim

Högkvalitativt filament för 3D-utskrift. Tillverkas under strängaste toleransgränser. Består av material av högsta kvalitet för jämn materialmatning och utmärkta utskriftsresultat.

PrintaFix Basic - Lösningen för warping / vridning.

Den som arbetar med FDM 3D-skrivare känner till problemet. De första lagren av komponenten fäster inte ordentligt på byggplattan och utskriften är inte längre användbar. Lösningen på problemet kommer från Österrike!

Den geniala BuildTak-folien för byggplattan

BuildTak är en tunn och hållbar plastfolie som fäster skrivplattan på FDM / FFM 3D-skrivare. Den ger en perfekt yta och ersätter den traditionella BlueTape eller Kapton-tejpen.

Tips för utskrift av colorFabb CorkFill

Det helt nya korkfilamentet från colorFabb baseras i grunden på colorFabb PLA / PHA. Om du gillar woodfill och bamboofill från colorFabb, kommer du att älska corkfill. Såhär skriver du ut med filamentet.

Kolfiberfilament colorFabb XT-CF20

ColorFabb XT-CF20 är ett material som är dubbelt så hållbart som konventionellt PLA. Den har en högre smälttemperatur och även utmärk noggrannhet. Läs mer.